In de buurt

Omgeving

Minicamping Wijnjeterp ligt langs de Opsterlandse Compagnonsfeart op fietsafstand van de dorpen Beetsterzwaag, Wijnjewoude, Bakkeveen en Gorredijk. De camping ligt op 100 meter afstand van de sluis Wijnjeterp waar dagelijks schepen worden geschut.

Dagtrips

Vanaf camping Wijnjeterp zijn leuke dagtrips te maken. Wijnjewoude ligt centraal in de provincie Friesland. Genieten van een rondvaart op de Friese meren of een dag fietsen in de bossen rondom Beetsterzwaag, vissen in de vaart of gewoon naar een pretpark. Er is zeer veel te doen in de omgeving van camping Wijnjeterp. Zie ook de rubriek In de buurt.
Wij informeren U graag over de mogelijkheden.

Fietsen

Camping Wijnjeterp ligt aan een knooppunt route (tussen knooppunt 43 en knooppunt 05). Vanaf de camping zijn prachtige fietstochten te maken in de bosrijke omgeving rond Beetsterzwaag, Gorredijk,  Wijnjewoude, Bakkeveen en Appelscha.

Wandelen

Vanaf de camping zijn er prachtige wandelingen te maken door de bosrijke omgeving. Wandelknooppunt 65 (wandelknooppunten) is vlakbij de camping.  

De camping ligt aan de wandelroute van het Groot Frieslandpad (LAW 14: Groot Frieslandpad etappe 14 Beetsterzwaag – Waskemeer). 

Ook kunt U een route lopen langs de Opsterlandse Compagnonsfeart m.b.v. Geo tracking. 

Zwembad

In het dorp Hemrik is het plaatselijke openluchtzwembad in het zomerseizoen iedere dag geopend tussen 15:00 en 17:00 uur en in de avonduren tussen 19:00 en 20:30 uur. Het zwembad bevind zich op 2 km afstand van camping Wijnjeterp, Friesland.

Voor de kinderen

Op loopafstand van de camping bevind zich speelbos Sparjebird, waar er voor de kleine kinderen de volgende dingen zijn te doen zoals kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, drie verschillende touwbruggen en een echte klimboom. Dat vind je allemaal in Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer. Loop de greppelroute, sleep met takken of bouw een eigen hut. Vies worden mag!
Voor de kinderen is er op de camping een klein bootje beschikbaar om mee te spelevaren in de vaart. Tevens zijn er kano’s te huur op de camping.

Kanovaren

Camping Wijnjeterp ligt aan de Opsterlandse Compagnonsfeart. U kunt vanaf de camping met de kano er op uit. Op de camping kunt U een kano huren. 

Vissen

De Opsterlandse Compagnonsfeart is een geliefd viswater door zijn grote rijkdom aan visssoorten. In de vaart worden diverse soorten vis gevangen zoals snoek, brasem, voorns, snoekbaars enz. U kunt voor de camping (afstand 40 m) vissen.!!

In het dorp Hemrik(afstand 2 KM) is een viswinkel waar alle visattributen(hengels, dobbers, maden, wormen enz.) te verkrijgen zijn.